Olika format och utseende till olika syften

Antingen skannar du befintliga QR-koder,  skapar du dina egna eller så fixar vi dem åt dig! Befintliga QR-koder kan användas för produkter eller liknande. Vill du sätta upp dem på rum eller annat så kan du lösa det själva på ett antal olika gratissajter på nätet, t.ex: https://www.qrcode-monkey.com/

Vill du göra det lite snyggare så kan vi fixa unika designade laminerade skyltar enligt nedan. Kontakta oss för prisuppgift så hjälper vi gärna till.

 
Placering av QR-koder

Man bör komma ihåg att placeringen av skyltarna kräver lite eftertanke då limmet är så starkt att det tar med sig färgen på t. ex. målade dörrposter. Lämplig placering är bl.a. på ytor som alltså inte är målade. Då kan ni flytta dem utan att behöva ringa målaren efteråt…

Maximal användarvänlighet

För maximerad användarvänlighet skall QR-koden innehålla en webbdel som kan användas när man tar en bild med kameran i telefonen. Då landar man automatiskt på en sida som förklarar vad brukarna skall göra och vilka funktioner som är aktiverade. Det kan t.ex. se ut så här!

Utöver det skall QR-koden ha en unik koddel. Detta sätter vi upp och fixar åt er när vi gör ett större projekt tillsammans. 

QR-kodernas format och räckvidd

Det finns ett minimumformat för att koden kan skannas.

Här ser du storlek på koden respektive ”räckvidd” dvs max avstånd från koden för att den ska gå att skanna:

  • 7×7 mm         ->  10 cm
  • 50×50 mm     ->  120 cm
  • 70×70 mm     ->  180 cm
  • 100×100 mm ->  240 cm